Menu Luk

Rumslukningsanlæg?

Skadet bygning efter en brand

Drømmen er ved at gå i opfyldelse. Du har arbejdet hårdt for, at det kunne ske i mange år. Du er træt. Men fordi du ser din drøm blive til virkelighed, får du energi og mod. Du er ved at åbne din egen restaurant. Det har ikke været nemt at nå hertil. Du har arbejdet i flere år i ualmindeligt mange timer – hver dag – syv dage om ugen. Nu, hvor din egen restaurant skal åbnes, er du parat til at gøre alt for, at den bliver en succes. Ok, du ved godt at du ikke får en Michelin-stjerne lige med det samme – men idéerne og evnerne har du.

Krav om brandsikring

Lokalerne, som du lige nu er ved at sætte i stand – sådan med dit helt eget brand og din stil, er lige ved at være færdige. Din indretningsarkitekt har også fundet det helt rigtige møblement. Det bliver fedt.

Du har dog lidt mas med brandsikringen. Brandfolkene, som skal give den endelige tilladelse og certificering af at din restaurant er korrekt sikret imod brand, lader vente på sig. Hver gang du ringer for at høre om, hvornår de kommer for at efterse det rumslukningsanlæg, som du har fået sat op, så får du at vide, at du må være lidt tålmodig. De ved godt, at du har sat et godt rumslukningsanlæg op, men der er altså andre, der også lige skal tjekkes, før det bliver din tur.

Skal ikke være for synligt

Og ja, du har gjort meget ud af, at det rumslukningsanlæg, du skulle installere, er diskret og ikke vil forstyrre dine kunders nydelse, når de kommer i restauranten. Du ved jo, at for mange af dem er det ikke kun den kulinariske nydelse, der spiller en rolle for dem. Det er også den æstetiske nydelse. Møblement skal være smukt. Bordet skal være smukt. Bestik, stel, glas og borddekorationen skal være smuk. Sådan er det bare. Derfor har du valgt et super rumslukningsanlæg, der er meget diskret, men som sikrer, at der ikke kan opstå brand. Især ikke inde i det store lokale. Du har brugt tid og penge på at finde et anlæg, som du ved vil sikre, at ikke en eneste kunde vil kunne få bare et lille bitte brandsår. Også selvom de selv kommer til at vælte et stearinlys.

Inergen er en luftart der kvæler ild

Du er derfor ikke helt tilfreds med brandmyndighederne. Men kan du gøre andet end at væbne dig med tålmodighed? Nej, det kan du ikke. Før du får besøg af brandmyndighederne og før de får tjekket dit rumslukningsanlæg, som er baseret på Inergen, så får du ikke tilladelse til at åbne din restaurant for offentligheden.

Din plan er derfor at ringe til brandmyndighederne hver dag. Du vil kime dem ned. De skal nok komme. Og tiden, indtil de kommer, vil du så bruge på at udvikle nogle af de idéer du har – hjemme i dit eget køkken. Dér har du godt nok ikke et rumslukningsanlæg. Men du har faktisk en brandalarm, der også bruger Inergen. Og du har den, fordi du har haft en dårlig oplevelse for nogle år siden. Sådan en oplevelse vil du bare ikke igennem en gang til.