Var det dig, eller var det ham, der friede? Fik du en forlovelsesring? Eller måske aftalte I bare, at I vil giftes. I havde alligevel boet sammen i flere år, og tiden var kommet til at tage et skridt videre – fra at være et par til at blive en familie. Uanset om du fik en forlovelsesring eller ej, så kan du sikkert godt huske, hvordan I besluttede jer at gifte jer. Måske havde I, dengang I besluttede jer for, at det skal være jer to ikke helt økonomien i orden til, at der kunne blive råd til både vielses- og forlovelsesringe. De skal jo helst være lavet af ædelt metal. Guld. Og i en forlovelsesring sidder der ofte en dyr sten. En facetsleben diamant.
Mange muligheder i dag
Heldigvis er der i dag mange muligheder for at få flotte forlovelsesringe, som ikke nødvendigvis har en sten indlagt – smykker til kvinder har udviklet sig enormt designmæssigt som du kan se her: https://www.promiz.dk/shop/frontpage.html. Du kan faktisk få virkeligt smukke forlovelsesringe, som klæder både den maskuline og den feminine hånd. Og du kan få dem i materialer, der ikke er helt så dyre, som guld er. Fx rustfrit stål. Eller tungsten, som er et meget hårdt materiale. Og det er da befriende at vide, at udgiften til forlovelsesringe ikke behøver at vælte økonomien.
Dyrere vielsesringe?
Der er da også mange par, som vælger at købe et par lidt billigere forlovelsesringe, og så køber de dyrere vielsesringe senere. Det er jo vielsesringen, som er den vigtige, selvom forlovelsesringen også har meget stor betydning. Men fordi forlovelsesringene er billigere, så behøver de ikke at være dårligere af den grund. De kan holde i mange år. Og vælger I fx at købe forlovelsesringe af tungsten, så kan I være sikre på, at de ikke ridses. Tungsten er nemlig hårdere, end guld er. Og materialet kan belægges med forskellige andre materialer. Fx guld. Eller titanium. Så når I vil købe forlovelsesringe, så kan I overveje at købe et par, der er lavet af et andet og billigere materiale.